Hoofdstraat 8 | 5109 AC | 's Gravenmoer
+31 (0) 85 2017923
info@zerogas.nl
een woning zonder gas is dichterbij dan u denkt

Privacy en Cookie-reglement

ZEROgas: topkwaliteit warmtepompen en zonnepanelen

Privacy- & Cookiereglement ZEROgas

Wij vinden het belangrijk dat het voor iedereen duidelijk is hoe wij met persoonsgegevens omgaan, zodat je erop kunt vertrouwen dat jouw gegevens bij ons in goede handen zijn. In dit reglement hebben wij op een rijtje gezet hoe wij daarmee omgaan.

Wat zijn persoonsgegevens?

Persoonsgegevens zijn alle gegevens die direct of indirect zijn te herleiden tot jou als persoon. Denk daarbij – in een doorsnee zakelijke relatie – onder meer aan je naam en e-mailadres, maar ook bijvoorbeeld je telefoonnummer en eventueel je adres en geslacht. Alles wat met die persoonsgegevens wordt gedaan, noemen we ‘verwerken’. De wettelijke betekenis van het begrip ‘verwerken’ is ruim en houdt onder meer in:

• het verzamelen • het bewaren • het raadplegen • het gebruiken, maar ook • het verwijderen van persoonsgegevens.
Voor wie verwerken wij persoonsgegevens?

Van wie verwerken wij persoonsgegevens? Wij verwerken persoonsgegevens van personen met wie wij direct of indirect een relatie willen krijgen, hebben of hebben gehad. Denk daarbij aan: • (Potentiële) contactpersonen van organisaties die wij tot onze klanten, leveranciers of (anderszins) zakelijke relaties rekenen; • Bezoekers van onze websites. ZEROgas is verantwoordelijk voor het verwerken van jouw persoonsgegevens.

Waarvoor verwerken wij jouw persoonsgegevens?

Wij verwerken jouw persoonsgegevens voor de volgende doelen, waarbij we per doel een aantal voorbeelden van verwerkingen hebben opgenomen:

1. Om een relatie met jou aan te gaan en te onderhouden. Als jij, of de organisatie die jij vertegenwoordigt, klant bij ons wil worden, hebben wij persoonsgegevens van jou nodig. Dat geldt tevens als jij, of de organisatie die jij vertegenwoordigt, leverancier van ons wil worden; of in het geval je bij ons solliciteert en bij ons wilt werken of stage wilt lopen, ook dan hebben wij persoonsgegevens van jou nodig. Ben je een (potentiële) klant van ons, dan gebruiken wij jouw gegevens om je een offerte te kunnen sturen of de artikelen te kunnen leveren en factureren.

2. Om te adviseren en om marketingactiviteiten uit te kunnen voeren. Om jou als contactpersoon (en het bedrijf waarvoor je werkt) goed van dienst te kunnen zijn en de meest optimale ondersteuning in onze (handels)relatie te bieden, verwerken wij gegevens onder meer voor marketingactiviteiten. Als je ons daarvoor toestemming hebt gegeven, bewaren en gebruiken wij de door jou opgegeven persoonsgegevens om je persoonlijk per e-mail op de hoogte te houden van onze bestaande en nieuwe producten en diensten. Iedere keer dat wij je een uiting sturen, heb je de mogelijkheid ons te laten weten hier geen prijs meer op te stellen. Zie hiervoor de afmeld link onderaan iedere mailing.

Met wie delen we jouw gegevens?

Wij delen jouw persoonsgegevens met Pipedrive  (CRM applicatie) en Mail-Chimp (e-mail platform). Met deze partijen bundelen wij onze krachten om jouw business te verbeteren. Jouw persoonsgegevens kunnen worden gedeeld met derde partijen. Voor sommige werkzaamheden schakelen wij namelijk opdrachtnemers/externe systemen in. Denk hierbij aan (digitale) drukkerijen, postagentschappen en vervoerders. Wij maken uitsluitend gebruik van opdrachtnemers die passende beveiligingsmaatregelen treffen voor de bescherming van jouw persoonsgegevens. Daarnaast moeten zij geheimhouding garanderen. Ook mogen zij jouw persoonsgegevens niet gebruiken voor hun eigen marketingactiviteiten.

Hoe lang gebruiken we jouw gegevens?

Wij verwerken niet meer gegevens dan noodzakelijk is voor de doeleinden zoals we die genoemd hebben. Jouw persoonsgegevens bewaren wij ook niet langer dan nodig is. Indien je een offerte bij ons hebt opgevraagd, maar je geen klant bij ons bent geworden, zullen wij je gegevens uiterlijk één jaar na ons laatste contact verwijderen. Ben je wel klant bij ons geworden, dan zullen wij je persoonsgegevens bewaren voor de duur van zeven jaar na het einde van het boekjaar waarin de overeenkomst met jou volledig is uitgevoerd. De periode van zeven jaar komt overeen met de periode waarbinnen wij verplicht zijn onze administratie te bewaren voor de Belastingdienst. Na afloop van deze periode zullen wij je persoonsgegevens verwijderen.

Hoe borgen wij jouw privacy?

Wij hebben privacy hoog in het vaandel staan. Wij hebben een Privacy Officer die toeziet op de naleving van de privacyregelgeving en -bescherming. De Privacy Officer is het centraal aanspreekpunt voor zowel de organisatie als de toezichthouder. Ook hebben wij medewerkers die verantwoordelijk zijn voor de veiligheid van onze IT-infrastructuur in het algemeen, en ten aanzien van de AVG in het bijzonder. Al onze medewerkers zijn bekend met de actuele wetgeving. En wij zorgen ervoor dat alleen medewerkers die dit vanwege hun functie moeten, jouw persoonsgegevens verwerken.

Social Media

Op onze websites staan geen links naar social media, zoals LinkedIn, Facebook, Instagram of YouTube. Dit Privacyreglement geldt niet voor deze social media. Het gebruik van social media is jouw eigen verantwoordelijkheid. Wij raden je aan de privacyregels van deze social media goed te lezen, zodat je weet wat er met jouw gegevens gebeurt. Veel social media aanbieders zijn buiten de Europese Unie gevestigd en slaan jouw persoonsgegevens buiten de Europese Unie op. Hierdoor is het mogelijk dat jouw persoonsgegevens niet op hetzelfde niveau zijn beschermd als binnen de Europese Unie.

Externe links

Onze website bevat links naar andere externe websites. Dit Privacyreglement geldt niet voor die websites. Wij proberen de externe links actueel te houden en naar de juiste websites te laten verwijzen. We zijn niet verantwoordelijk voor de inhoud van die websites en de manier waarop daar met jouw persoonsgegevens wordt omgegaan. Wij adviseren je altijd na te lezen op welke manier deze andere websites met jouw persoonsgegevens omgaan.

Cookies

Cookies zijn kleine tekstbestanden die bij jouw bezoek aan onze website automatisch op jouw computer, tablet of mobiele telefoon worden geplaatst. Voor sommige cookies is toestemming nodig. Die vragen wij dan ook aan je door middel van een pop-up venster, in ieder geval bij een eerste bezoek aan onze website. Je kunt jouw toestemming ook weer via de website intrekken. Daarnaast kun je cookies verwijderen uit jouw browser of de instellingen van jouw browser instellen naar jouw persoonlijke voorkeuren.

Functionele cookies

Functionele cookies gebruiken we om je voorkeuren als bezoeker van onze website te registreren en te onthouden. Zo hoef je jouw voorkeuren niet steeds opnieuw aan te geven en is onze website makkelijker te gebruiken.

Analystische cookies

Analytische cookies zetten we in om het gebruik van onze website te analyseren, zodat we de functionaliteit en de effectiviteit kunnen blijven verbeteren. De software die we hiervoor gebruiken is Google Analytics. Met Google Analytics kunnen we meten welke pagina’s er worden bezocht en op welke links er wordt geklikt. Wij hebben een bewerkersovereenkomst gesloten met Google, waarin afspraken zijn vastgelegd over de omgang met de verzamelde gegevens. Alle gegevens worden anoniem verwerkt, niet gedeeld met derden en niet gebruikt voor andere diensten van Google.

Cookies aanpassen en verwijderen

Als je niet wilt dat ZEROgas cookies plaatst op je apparaat, dan kun je het gebruik van cookies weigeren via de instellingen of opties van je browser. Bezoek de volgende website voor meer informatie over cookies, hoe je voorkomt dat cookies worden geïnstalleerd of hoe je bestaande cookies van je harde schijf verwijdert: www.allaboutcookies.org

Welke regels gelden er bij de verwerking van persoonsgegevens?

Er is wet- en regelgeving voor de bescherming van persoonsgegevens. Zo geldt in Nederland vanaf 25 mei 2018 de ‘Algemene Verordening Gegevensbescherming’ (AVG). Deze wet vervangt de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp).

Welke rechten heb je?

Je kunt ons altijd vragen welke persoonsgegevens wij van jou verwerken. Dit recht is vastgelegd in de Algemene Verordening Gegevensbescherming. Binnen vier weken ontvang je dan een overzicht van jouw persoonsgegevens. Je kunt ons vragen onjuiste gegevens te wijzigen of jouw gegevens aan te vullen. Als je vindt dat persoonsgegevens verwijderd moeten worden, kun je ons dat ook laten weten. De contactgegevens vind je onderaan dit Privacy- & Cookiereglement.

Wijziging van het privacy en cookiereglement

We kunnen dit Privacy- & Cookiereglement aanpassen. Dat doen we bijvoorbeeld als de wet of ons beleid wijzigt. Wij raden je daarom aan het Privacy- & Cookiereglement regelmatig opnieuw te bekijken bij een bezoek aan onze website. De laatste wijziging was op 24 mei 2018